Lui T.

Uite că mi-am facut timp şi pentru tine…

Chiar dacă mereu îmi reproşezi că îmi bat joc de viaţa mea, uiţi că faci acelaşi lucru, ignorând evidenţe. Stagnând. Refuzând să evoluezi în gândire. Proptindu-te în cutume vechi de când lumea. Pe care le-ai putea contesta dacă ai avea o fărămă de curaj.

Nu pot să spun că te cunosc. Nu. Dar pot să spun că recunosc în răbufnirile tale Orgoliul. Chestia aia care orbeşte şi te îndeamnă să faci tâmpenii. Chestia aia care nu te ajută cu nimic şi care îţi aduce plocon Dezamăgirea, Tristeţea, Nefericirea sau mai ştiu eu ce?! O adevarată Cutie a Pandorei. Cui bono?

Îmi spui că eşti sincer. Dar uiţi că te minţi prea des singur. „Dacă te-aş iubi, nu m-aş culca cu alta!” Halal sinceritate… Ba ai face-o la un moment dat! Atunci când ai avea siguranţa că nu ai nimic de pierdut din asta.

Mi-ai demonstrat că eşti implacabil. Mă ştergi din listă ca apoi să îmi dai add. Mă pedepseşti când nu îţi convine ceva, ca apoi să mă chemi când ţi se face dor de mine. Şi eşti dezamăgit dacă între cele două decizii eu tac? Ţi le respect şi atât.

Aşa cum mi-ar plăcea să îmi respecţi şi tu deciziile. Doar că tu mereu conteşti. Ca şi cum creierul şi inima mea îţi aparţin de drept. Şi eu îmi permit luxul să abuzez de ele.

Dacă permiţi cuiva să facă ceva, nu înseamnă că vei face şi tu la fel. Înseamnă doar că te pui în pielea respectivei persoane şi vezi prin ce trece. Care îi sunt dorinţele. Înseamnă că respecţi persoana respectivă. Şi mai presus de toate că o iubeşti.

Asta am învăţat mai nou. Că viaţa e prea scurtă pentru ceea ce îţi poate cere şi oferi Orgoliul. Şi mi-ar plăcea să înveţi şi tu! 🙂

5 gânduri despre „Lui T.

Grăiește, nu-i bai!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s