Trestie sau roboțel?!

„[…] – Dvs. sunteți chiar câștigul neașteptat despre care am auzit dimineață la horoscop! N-am vrut să mai ies și azi, merge prost treaba în ultima vreme… E prima cursă de 10 lei…

– Păi și în rest? Nu ați mai avut curse azi deloc?

– Ba da, dar doar de 5, maxim 6 lei… […]”

Câștig neașteptat… mi s-a părut ciudată alăturarea… 10 lei… Mi se pare a fi o sumă derizorie. E drept că sunt buni la momentul oportun. Că dacă nu-i ai… Am vrut să întreb de ce nu a tras un loz, dar m-a oprit nu știu ce. Nu, nu a fost egoismul! Nu invidia că ar putea să dea peste om acel noroc care-și râde de alții. Mai repede pot să cred că a fost acea uimire legată de interpretarea unor simple cuvinte transpuse peste un profil zodiacal. Adică omul n-a luat în calcul suma curselor de până atunci… matematic vorbind depășeau cu mult cei 10 lei luați în seamă!

Horoscop… acel mesaj de dimineață așteptat cu înfrigurare de unii. Doza de optimism / pesimism de peste zi… Gândurile cu care pornesc de acasă, încrezători sau temători de ce va să fie. Deciziile pe care și le iau, funcție de caracterizarea zodiacală a zilei, făcută – culmea! – de un alt om. Care ar putea greși, la drept vorbind. Pentru că singura persoană mai puțin supusă greșelii e Divinitatea, nu?! Acea entitate care garantez că ar avea treburi mult mai importante decât scrierea horoscopului zilnic pentru un post de radio sau TV.

Dar să las circumspecția la o parte… să zicem că e adevărată predicția. S-ar aplica în mare pentru miliarde de persoane. Fiecare ar ști astfel dacă ziua respectivă e benefică au ba unei decizii de luat, că atunci îi va muri cineva drag, că se va îndrăgosti sau despărți, etc … e aberant să mă facă un seamăn de-al meu, chiar vedeta mass-media, să cred așa ceva!

Mă repet, nu contest 100% horoscopul, de orice fel ar fi el. Are în spate astrologia. Pot sa cred că aparținem unui Tot, că mișcările și pozițiile corpurilor cerești ne influențează viața sau corespund unor evenimente. În mare și la mine s-ar potrivi cel general. Aș spune cam peste 60%. Restul il pot contesta lejer. Nu iau habotnic tot ce mi se spune de bun. Altminteri nu aș mai fi trestie gânditoare, ci doar un simplu roboțel…

7 gânduri despre „Trestie sau roboțel?!

 1. notadesubsol

  Uite, eu de exemplu nu cred in horoscop! Uite… cauta pe net horoscopul pentru ziua de maine si daca gasesti pe 3 site-uri aceleasi predictii inseamna ca eu nu am scris niciodata pe blogul meu! Daca eu iti aduc acasa pe cineva si iti spun ca e maestrul Osama Ben-Sarma din Muntii Qinling so acest maestru iti spune ca vei avea o zi extraordinara, atunci sunt sanse foarte mari sa fie asa! De ce? Pentru ca in subconstientul tau ai siguranta ca va fi o zi perfecta!

  Apreciază

  Răspunde
  1. bursucel Autor post

   Nu m-ar convinge, pe cuvânt! Cineva spunea că sunt Toma-necredinciosul și oarecum are dreptate aici.
   Recunoșteam marja de 60 de procente ca fiind compatibilă, bazată pe caracterizarea pe care mi-aș face-o, pe chestii verificate pe pielea mea.
   Nu-s musai adepta sintagmei Crede și nu cerceta! 😀

   Apreciază

   Răspunde
 2. Pingback: Horoscopul şi astrologia

Grăiește, nu-i bai!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s