1 Decembrie

La o aniversare mergi cu inima deschisă. Sau renunți – nu de alta, dar nu se face să strici atmosfera cu reticențe sau frustrări.

Mi-a plăcut articolul lui Petit . Oarecum m-a făcut să mă rușinez. Ar trebui să iubesc România, că doar e țara mea natală. Dar am uitat de când nu mai am un cuvânt bun de spus la adresa ei. Spun peste tot că e frumoasă. Că încă mai are bogății de exploatat, că doar nu degeaba ne-a curtat Uniunea Europeană. Dar e ca și cum aș vorbi de o fată frumoasă. Doar frumoasă, nu și deșteaptă!  Și oricât i-ar cânta la ureche careva imnul, ea tot frumoasa adormită rămâne.

Vezi tu? Frumusețea e aspectul. Sufletul însă sunt oamenii… prea puțini cei care au pârghiile necesare și dorința de a face cu adevărat ceva pentru România.

Îi urez României ca în sufletul celor care prin hazard au ajuns la cârma ei să reînvie spiritul vechilor români, cei pentru care noțiunea de patriotism era ceva de pus la icoană… Să nu ne mai însuflețească doar amintirile… să nu ne mai dorim să plecăm cât mai departe de meleagurile natale… să nu mai vedem că Sărbătoarea Națională e prilej de răfuieli politice sau de mese gratuite pentru prostime… să uităm sintagma  frumoasă țară, păcat că-i locuită…

La mulți ani, România!

Grăiește, nu-i bai!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s