Miercurea anapoda

( … tăcerea e de aur doar uneori 😉 … )

Aș fi tăcut, doar că tăcerea asta mă cam sugrumă… am fost poate prea cuminte și prea răbdătoare în ultima vreme și n-a folosit la nimic. Din contră… 👿

Azi o să încep prin a scrie o povestioară scurtă… mă mănâncă tare de tot degețelele să scriu despre ce se întâmplă pe-aici… 😀

Cică într-o iarnă, o vrabie zăcea pe jos aproape înghețată. Trecând pe acolo, o vacă a lăsat o balegă peste ea. Vrabia s-a dezghețat și s-a simțit atât de bine în balegă încât a început să cânte. Auzind cântecul, o pisică a scos-o din balegă și a mâncat-o. Morala:

1. Nu oricine te bagă în rahat îți vrea răul.

2. Nu oricine te scoate din rahat îți vrea binele.

3. Dacă tot ești în rahat, mai bine taci din gură!

Acum o să mai spun doar că mă enervează atât de tare vrabia asta gureșă, că-mi aduc aminte că pe lângă Bursucel încă mai sunt și Pisoi – și-am obosit așteptând să se potolească circul –  după ce că-i vai de mămăliga ei, de-a trebuit să mă aducă alții din colț de țară să îi repar tâmpeniile, mai are și nas să se dea în stambă și să scormonească rahatul… :mrgreen:

Acum ziceți-mi voi – s-o las să rânjească pe toanta cu pretenții de contabilă Miță-cinstită sau să-i zâmbăresc în nas și să-i dau o lecție s-o usture la buzunar? 😕

P.S. Singurul cap plecat care mi-i drag e cel al macilor din lanul ăsta de grâu…

P.P.S. Tăcută sau plină de vorbe frumoase, sper ca Miercurea asta să vă fie lipsită de vrăbii enervante. Și vă las zâmbetul de zile mari aici, că-i mai în siguranță cu voi! 🙂

33 de gânduri despre „Miercurea anapoda

  1. strainisicalatori

    Nu uita proverbul spune : capul plecat nu-l taie sabia, dar pe cealalta parte scrie si in Biblie, vorbeste nebunului dupa nebunia lui ca sa nu se creada singur intelept… si inca ceva, idea mea – ignoranta e cel mai bun leac in multe situatii de durere… sa aveti o zi buna.

    Apreciază

    Răspunde
    1. Bursucel Autor post

      Sincer, nu i-aș acorda pic de atenție dacă și-ar vedea de lungul nasului și de prostia ei, doar că am obosit să văd în jur fețe posomorâte și preocupate. Starea asta de fapt îmi strică bunătate de zâmbet și asta nu îmi place. Mi-am tocat timp și nervi răscolind prin arhive să scot la liman niște situații care nu-și aveau nici cap, nici coadă din cauza incompetenței ei. E inadmisibil așa ceva!
      Ignoranță a tot primit până acum, că prefer să stau departe de prostul cu diplomă. Doar că se pare că ignoranța asta a luat-o ca pe un semn că are dreptul la pretenții și asta nu mai e bine. E ca și cum aș lăsa oile în paza lupului.
      Eu tot sper să realizeze măcar în al doisprezecelea ceas că e responsabilă de harababura pe care a iscat-o, dar tare mi-e că sper în van…
      Mulțumesc pentru sfat… Zi bună vă doresc și eu! 🙂

      Apreciază

      Răspunde
    1. Bursucel Autor post

      Îl las cu drag, Potecuță, că de două săptămâni zâmbetul meu e potrivit aici precum hohotul de râs la înmormântare… asta nu-mi place, fiindcă tot ce se întâmplă mai nou pe aici mă schimbă în ceva care nu mi-e deloc pe plac. Până și impulsul de a riposta cu aceleași arme îmi arată că starea numai de zâmbet nu-mi este…

      Apreciază

      Răspunde
    1. Bursucel Autor post

      Tare mi-ar fi plăcut să nu existe articolul ăsta, Alioșa… nu-mi place mocirla deloc, nu-i mediul meu preferat.
      În schimb, melodia Margaretei Pâslaru mi-e tare dragă și-ți mulțumesc frumos pentru ea! 🙂

      Apreciază

      Răspunde
    1. Bursucel Autor post

      Aduc un mic echilibru… Nu-mi plac nici incompetenții, nici cozile de topor, nici oamenii fără caracter. De-aia merg toate așa prost în sectorul bugetar.
      Sper să știe să joace șah mai bine decât a… prestat în contabilitatea aia de-a vărzit-o.

      Apreciază

      Răspunde
  2. Mugur

    Frumoasa povestioara ta!
    Uneori, tăcerea e de aur, iar eu aș tăcea! În contabilitatea umană, nu se aplică legile obișnuite ale contabilității, ci unele diferite, adaptate și adaptabile fiecărei persoane în parte, așa că mai bine-mi tac posibilele sfaturi, care este posibil să niu fie cele mai potrivite pentru situația ta.
    Iar zâmbetul, păstrază-l pe chipul tău, că-i mai frumos acolo!

    Apreciază

    Răspunde
    1. Bursucel Autor post

      Dacă tac, e ca un fel de semn de lașitate – ca și cum aș fi de acord cu mizeriile de aici. Dacă nu tac, e posibil să fac rău cuiva cu bunăștiință… Oscilarea asta nu-mi ajută la nimic, mi-e clar…
      Mai am resurse, nu zic nu, dar simt că-s pe epuizate și nu prea-i plăcut sentimentul. Dumnezeu știe cum o fi mai bine!

      Apreciază

      Răspunde
  3. M.C.

    Dragă Bursucel, eu ştiu că eşti o persoană bună şi nu vrei să deranjezi pe nimeni, dar gandeşte-te şi tu dacă nu cumva mai corect e să-i spui. .Din mai multe motive de care sigur îţi dai seama.Liniştea ta sufletească e unul dintre ele. Să ai o zi liniştită şi poate mai veselă spre seara!
    Eu îţi aduc un zâmbet şi-o cafea tare 🙂

    Apreciază

    Răspunde
    1. Bursucel Autor post

      I-am dat de veste. Știu că pe-aici umblă unii cu vorba de colo-colo, ca la bugetari, deh, mereu se găsesc cârtițe dispuse să povestească ce-a zis x sau y… :mrgreen:
      Ce mă amuză e că nu are cum să mușamalizeze sau să încerce să apună că nu e adevărat și că aberez. Unde mai pui că pe vremea aia era și soră-sa director adjunct aici – acum nu-ș cum au dat din coate, dar au ajuns iar în vârf cu noua numire de la ISMB. Numai să îndrăznească să vină și să-l dea la o parte și pe contabilul șef așa cum au făcut cu fosta directoare.
      Ghinionul lor e că eu nu am de pierdut nici scaun, nici bani.;)

      Apreciază

      Răspunde
  4. Andreotti

    Măi, Bursucel…eu știu că nu te-„nvăț” de bine dar io…așa i-aș ciufuli bârzoiul ăsteia de numa, numa:) Adică, în alte circumstanțe, aș ignora-o cu desăvârșire! O dată, de două ori, de trei ori dar dacă tu zici că și-a luat nasul la purtare și atitudinea ta a fost prost înțeleasă, aș lua-o de o aripă, aș trage-o deoparte și i-aș explica cum stau lucrurile. Cu calm (ete na!) Și m-aș răcori puțintel…dacă-i tută, de ce să-mi irosesc frumusețe de atitudine și de bun simț fără să-i bag deștul în ochi?!
    Să nu spui că io te-am învățat, da?:)))

    Apreciază

    Răspunde
    1. Bursucel Autor post

      Întâi tre să te pup musai! :*
      Nu-mi bag eu mânuțele în rahat – am spus în gura mare în birou Secretul, că am văzut cum se poartă vorba pe-aici. 😀
      Urâți oameni sunt unii bugetari… lingăi și incompetenți – pe ăștia i-aș eutanasia cu drag1 😆

      Apreciază

      Răspunde
  5. racoltapetru6

    După cum văzui, sfaturile sunt diferite, așa că e mai bine să-ți asculți inima de Bursucel și să acționezi așa cum te îndeamnă ea. Prea multă răbdare te poate scoate din „pădurea” ta liniștită și asta dăunează grav sănătății!

    Apreciază

    Răspunde
    1. Bursucel Autor post

      Aștept ca la șah mutarea… eu am făcut în mare ce trebuia, adică le-am avertizat… acum depinde de câte cunoștințe de legislație au mândrele astea de se cred buricul pământului. Dacă vor circ, le dau. dar poate se potolesc și își văd de lungul nasului, că nu-i de colo să se descopere neglijența în serviciu la bugetari.

      Apreciază

      Răspunde
    1. Bursucel Autor post

      Am adoptat tehnica aia de transmis prin terță persoană, că aici la bugetari fuge vorba, hehe 😆
      Acum aștept să văd cum mută… ori se potolește atmosfera pe-aici, ori le dau eu circ să nu-l poată duce! 😀

      Apreciază

      Răspunde
  6. Stefania

    Îmi pare rău, bursucel, că treci prin această situaţie neplăcută. Nu sunt, eu, în măsură să-ţi dau sfaturi, însă, e bine uneori să ne amintim că răzbunarea nu aduce nimic bun, şi atrage după sine, răzbunare. Încearcă să nu acţionezi condusă fiind de emoţiile negative, care sunt atât de distructive în relaţiile interumane, generând regrete tardive. Cel mai potrivit ar fi să ai cu ea o discuţie, face to face, în codiţii amiabile, cu singuranţă va înţelege, îşi va recunoaşte greşeala şi prejudiciul adus şi o să remedieze totul, iar efectul discuţiei voastre va fi durabil.
    O seară minunată îţi doresc, bursucel. 🙂

    Apreciază

    Răspunde
    1. Bursucel Autor post

      Nu e vorba de răzbunare, Ștefania, e doar o modalitate de a pune la punct o persoană care vrea să uzurpe locul altuia… Măcar de era competentă individa, ar fi ceva. Oricum, am aruncat bomba cum că știu ce varză a făcut în contabilitate în 2009 și 2010 când era ea contabil șef.
      Știi ce e amuzant? Am spus cuiva care știu că va purta vorba fix până la urechile ei sau ale soră-sii.
      Urâtă mai e lumea asta a bugetarilor… nu degeaba m-am ferit eu de ea ani de zile! :mrgreen:

      Apreciază

      Răspunde
        1. Bursucel Autor post

          Se întâmplă lucruri urâte pe aici. Deja sunt 2 tabere, ca la război. Un fel de care pe care…
          Ghinionul ăstora de au preluat funcțiile e că știu contabilitate. Și că am găsit câteva chestii care denotă clar neglijența în serviciu pe vremea când erau la putere – cum puii mei să reevaluezi un teren și apoi să faci înregistrarea după ureche, mărind valoarea mijloacelor fixe din creion? La privat asta se taxa urât, că deh, denaturezi patrimoniul firmei…
          Mi-am bătut capul până am aflat ce și cum – am înghițit praf în arhivă și acum nu vreau să îi permit individei ăsteia să îi râdă în nas contabilului șef. Că prea i-au căutat noduri în papură săptămânile astea…

          Apreciază

          Răspunde
            1. Bursucel Autor post

              Exact… și asta nu e tot. Anul trecut i s-a pus în cârcă fostei conduceri neîncasarea unor creanțe cam prescrise, fiindcă pe vremea când era cucoana mare contabil șef nu a fost în stare să notifice datornicii.
              Dacă îi notifica la vreme, se prelungea perioada de prescripție – așa spune legea. Așa că pe incompetenta asta nu prea am de ce s-o menajez, că din cauza ei am ajuns eu la București…

              Apreciază

            2. Bursucel Autor post

              Este! 😆
              Ciudat e că nu mi-am dorit niciodată Bucureștiul, deși oferte au fost. Anul trecut am venit aici pentru o săptămână, să arunc un ochi prin acte… și uite-mă-s tot aici… și culmea e că acum realizez de ce trebuia să rămân aici. 😀
              Uneori mi-e dor de Tulcea mea… noroc că vine fiică-mea la facultate. 🙂

              Apreciază

Grăiește, nu-i bai!