V

Uitasem… Tocmai eu, cea căreia din vreme în vreme cineva îi amintește că este posesoarea unei memorii de elefant… 🙂

Și totuși… Memoria este cea care ne joacă de cele mai multe ori feste. Aș putea pune pariu că nici măcar elefantul nu ține minte primii pași. Nu știu de ce în memoria colectivă stângul este pus pe calapodul strâmbului, iar dreptului… ehe, i se conferă atributul perfecțiunii.

Inechitabil, aș putea spune.

Drept – Stâng…

Bine – Rău…

Frumos – Urât…

Lumină – Întuneric…

Întregul n-ar exista fără stâng – i-ar fi ciuntită însăși noțiunea de perfecțiune.

Normalitate? Posibil, până dai nas în nas cu stângaciul – el e singurul în măsură să contrazică, să rescrie și să redefinească sistemul de referință. Cu stânga, nu cu dreapta! Ar putea privi eventual cu îngăduință grija dreptaciului de a respecta obiceiul pășitului. Și ar zâmbi ironic, amintindu-și de impactul superstiției. Pentru el nu e o problemă să acorde întâietate stângului la purcederea prin blidele împrăștiate pe drum. La drept vorbind fac și ele parte din decor. Ca și gropile…

Pot spune că stângaciului nu i se pare dreaptă uniformizarea. Dar încearcă din vreme în vreme, când îi este evidentă discrepanța, să se adapteze și el cumva. Stângaci, firește, altminteri cum?! Nici nu i-ar ieși perfect lucrurile altfel…

Nu e anormalitate, copil, e doar excepție… Ăsta a fost răspunsul dat la întrebarea încurcată pe care mi-a pus-o odată demult un pui stângaci, necăjit și puțin încruntat. Arc de cerc au desenat pistruii a zâmbet atunci. Nici acum nu m-ar lăsa sufletul să oblig pe cineva să facă altminteri de cum îi e felul.

Azi, cu stângăcia, i-am cam uzurpat locul Bursucelului. L-am lăsat dormind. Dacă aș privi peste umăr, probabil aș vedea cu coada ochiului un zâmbet. Bursucelul ăsta… nu, nu l-aș schimba cu nimic! Dar nici nu l-aș trezi acum.

Așa că urarea de

Bună să vă fie dimineața asta a asfințitului de an! 🙂

va fi semnată simplu Doina

P.S. V… uitasem de aniversare… WordPress mi-a amintit pe 28 decembrie de cei 5 ani trecuți cu rânduri așternute sub auspiciul stângăciei Bursucelului.

34 de gânduri despre „V

  1. Mugur

    Știai că stângul se așează primul când pornești la mers? Cu el se începe drumul cel lung, chiar dacă noi, oamenii, am hotărât să facem altfel. Uneori vrem să schimbăm chiar și ordinea lumii, să fie cum credem noi, dar nimic nu merge mai bine.
    Optim ar fi să lăsăm lucrurile așa cum sunt ele, să încercăm doar să împerechem stângul cu dreptul, fără să mai uniformizăm lumea.

    Apreciază

    Răspunde
  2. Drugwash

    Ian te uită cîte aniversări agăţate de coada lui Decembrie! 😀
    Sonia tocmai a împlinit un an zilele trecute, cineva de acolo şi-a amintit de propria bloganiversare, tu mergi deja copăcel cu cei cinci iar eu, astăzi, aş fi împlinit şase, dacă n-ar fi fost acel infarct care l-a adus pe-al meu la stadiul de tabula rasa.

    Să lăsăm deci Bursucelul să facă nani, aşa că am să-i urez Doinei viaţă lungă şi frumoasă cu „copilaşul” măricel aici de faţă, mulţi oameni frumoşi în jur şi bucurii fără număr! 😉

    LA MULŢI ANI! 🙂

    Apreciază

    Răspunde
  3. racoltapetru6

    Vreau nu vreau, eu pornesc în fiecare zi cu stângul și, deși nu sunt stângaci, nu mă plâng de noroc.
    Noroc mult îți doresc și ție în anul care vine, fiindcă și învingătorii au nevoie de baftă. Și sănătate, și iubire, că restul vine de la sine!
    La mulți ani, Doiniță! 🙂

    Apreciază

    Răspunde
  4. krab607

    Dacă acum îi scriu Doinei şi nu lui Bursucel, mă trezesc stîngace. Cum să folosesc cuvintele, cum să le impletesc fără să-mi iasă un model banal? Au atîtea amprente cîte scopuri au slujit şi parcă le-am uitat originea. Nu am altele.
    După miezul nopţii aştept să ne trezim într-un Nou Răsărit!
    La mulţi ani, draga mea! 🙂

    Apreciază

    Răspunde
  5. Dan

    Bine că măcar Bursucelul doarme dacă Doina nu găseşte răgaz pentru asta.
    Ce faci, fată ? Sper că nu eşti la birou. 👿 Sau dacă eşti, sper că măcar ai voie să fumezi. 😈
    La mulţi ani !, Doină. Frumoşi şi buni, măi. La fel şi Bursucelului. Să ai parte de tot binele din lume, să reuşeşti să găseşti ceea ce cauţi pentru ca mai apoi, calmă, caldă şi liniştită să îţi poţi trăi visul aevea. Un an mai bun, Bursucelule, un an cu zile mai frumoase, cu ouă fierte „normal”, cu mai multă odihnă şi mai puţin zbucium.
    P.S. Bursucel zâmbitor e pleonasm ? 🙄

    Apreciază

    Răspunde
    1. Bursucel Autor post

      Întâi aș mulțumi pentru urări… deși nu pricep neam de ce te legi mereu de oo. 🙄 Mai bine creativ decât normal, nu crezi? 🙂

      Cât despre Bursucel zâmbitor… nee, nu-i pleonasm, că i se mai îneacă și lui corăbiile din când în când. 😉

      Apreciază

      Răspunde
  6. Mélanie

    Bonjour Bursucel! multumesc pentru urarile lasate la “intersectiile” mele… la rându’ meu, ti-adresez aceleasi, plus traditionalu’ românesc: LMA, cu sanatate! numa’ bine, azi si mereu… Mélanie NB

    Apreciază

    Răspunde
  7. Cuvânta

    La multi ani, Doina lui Bursucel! 5 ani e ceva serios deja, e un blog cu vechime.
    Referitor la stangaci, stiam ca ei traiesc cu 7 ani mai putin decat dreptacii…

    Apreciază

    Răspunde

Grăiește, nu-i bai!