Porția de Natură

Alb și verde cât cuprinzi cu ochii… pe-alocuri galben și roz…

Ar trebui să ne cheme mai des pe la sediu, chiar de-i vorba de-o ciufuleală! hee hee

Am ignorat cu bună-știință griul asfaltului și am privit cu drag Natura. E adorabil felul în care ne pedepsește, nu? Fiindcă, indiferent de inconștiența noastră, Ea tot ne oferă iar și iar motive de zâmbet. Orb de-ai fi și tot te-ar cuceri cu mireasma florilor, a ierbii crude… Ar trebui să-i mulțumesc iar Bunului – să-i spun că știu că mă iubește tocmai pentru că-mi aduce-n dar an de an bucuria de-a admira în voie Tabloul Primăverii. Mereu același, mereu altfel…

Mereu desenându-mi zâmbet în priviri…

A nins cu flori peste copaci, a pătat verdele cu alb..

Ei, la urma urmei,  o convocare la sediu poate avea ceva fermecător în ea… happy

35 de gânduri despre „Porția de Natură

  1. Cosmisian

    De-ar fi sa fiu copac, as alege sa fiu (si) Magnoliu, in floarea lui alba cu roz. Iarba proaspat taiata te face sa incepi ziua la serviciu mult mai bine, mai ales cand tot ce vezi e beton si fier. Cuvinte frumoase ne spui tu, Bursucel!

    Apreciază

    Răspunde
    1. Bursucel Autor post

      Să știi că ai dreptate. De s-ar inventa un parfum cu tenta de iarbă proaspăt cosită, l-aș lua fără să stau prea mult pe gânduri. 😉
      Cuvintele… sunt poate prea neîncăpătoare pentru simfonia asta de frumos de primăvară…

      Apreciază

      Răspunde
          1. Cosmisian

            Si, cum eu nu stau prea bine la capitolul expresii, prefer scrisul. Cum spui tu, Bursucel, scrisul e noua mea fat(z)a. Exersez mult, in culori de primavara, sa dau diversitate chipului meu de litera.

            Apreciază

            Răspunde
    1. Bursucel Autor post

      Apăi să știi că m-aș duce cu drag să mai iau de-acolo ba un creion, ba vreo 10 coli pentru imprimantă… Aș face referat de necesitate și pentru o radieră în perioada asta… 😆

      Apreciază

      Răspunde
  2. racoltapetru6

    Mie mi s-a stricat imprimanta, dar natura e indestructibilă. Așa că mă bazez pe ea și pe tine, cu imaginile tale, mereu proaspete.
    Să fii iubită și fericită, măcar pentru bunăciunile pe care le oferi! 🙂

    Apreciază

    Răspunde
  3. Drugwash

    Şi la mine au înflorit corcoduşii, deja se scutură. Încep şi piersicii. Zambila e înflorită de cîteva zile, s-au trezit şi cîteva narcise galbene aduse vara trecută. Cele albe, bătrîne, de lîngă potecă, nu prea mai au viaţă, nici anul trecut n-au înflorit. Şi gutuiul japonez s-a înroşit de floare, dar tot cam firav faţă de anul trecut.

    În rest, ştevie cît cuprinde, în toată grădina. Şi posibil şi cîteva lalele, aduse tot vara trecută, dar rămîne de văzut.

    Foarte frumoşi copăceii tăi!

    Apreciază

    Răspunde

Grăiește, nu-i bai!