Spune-mi…

Ți s-a întâmplat vreodată să simți că locul pe care ai învățat să-l numești acasă ți-e stingher? Ți-ai dorit vreodată să te transformi într-o chestie volatilă, să treci plutind pe lângă oamenii neasemeni ție, sperând din tot sufletul să-i știi ocupați, preocupați de orice altceva decât de trecerea ta? Invizibilitatea… ai tânjit vreodată după ea?

sau

Ți s-a întâmplat vreodată ca Omul pe care l-ai rănit cu un gest necugetat cândva (îndeajuns de tare încât să te macine conștiința) să-ți spună peste ani ești cel mai frumos lucru care mi s-a întâmplat în viață? Ți-ai simțit sufletul mic, strâns ca-n pumn? Imponderabilitatea… ai tânjit după aripi?

dacă nu, atunci

Bucură-te că nu te simți mac stingher într-o mare de ciulini, temător ca vântul să nu înlesnească apropierea nefirească a spinilor, dar dorindu-și cu ardoare ca același vânt să-l sărăcească de veșminte până la ultima petală. Eliberarea… mai știi ce culoare are? happy

1263062457

Sursa foto

47 de gânduri despre „Spune-mi…

  1. Drugwash

    Ţi s-a întîmplat vreodată să primeşti un huguleţ pur şi simplu fiindcă eşti aşa cum eşti şi cineva nici n-ar concepe să fii altfel?

    Dacă nu, atunci bucură-te fiindcă ai un huguleţ care te aşteaptă cu drag! 😉
    big hug

    Şi nu-mi spune nimic, fiindcă ştiu. Şi mă bucur tare-tare pentru tine. 🙂

    Apreciază

    Răspunde
  2. peapetulburi

    Dacă nu-mi aminteam de „ne complicăm în simplitate, uităm de tot, de unitate”, aş fi lăsat un comentariu ceva mai complex acum. Daar, e atât de simplu şi frumos ceea ce ai scris, încât nu o voi face.

    Ţi-am citit repejor descrierea, mi-a sărit în ochi faptul că asculţi o multitudine de genuri muzicale, las asta aici şi-mi continui construirea aripilor după care tânjim cu toţii. Pe curând! 🙂

    Apreciază

    Răspunde
        1. peapetulburi

          N-am avut curiozitatea de a o mai căuta pe tipă, mă mulţumeam cu apariţia ei pe piesa celor de la Veritasaga…acum, că m-ai făcut curios, chiar voi căuta…să cauţi live-ul de la piesă, îmi pare că sună chiar mai bine decât originalul.

          Încerc, sper să-mi iasă 😀

          Apreciază

          Răspunde
  3. Mugur

    Dacă aș fi invizibil aș putea oare să mă strecor printre oameni și să-mi văd de drumul meu nestingherit? Crezi că astfel nimeni nu mă va mai băga în seamă în trecerile mele prin viață?
    De-aș fi imponderabil aș încerca să zbor printre gânduri, ale mele, ale altora, ,in încercarea de a cunoaște fiecare trăire, a fiecăruia, poate să înțeleg viața cu rosturile ei adevărate! Oare mi-aș da seama dacă am fost cel mai frumos lucru ce s-a întâmplat în viața cuiva? Sau aș rămâne uitat în colț de sertar, precum o hârtie fără valoare?!
    Mă-nțeapă ciulinii din margini de drum, îmi simt petalele zburate departe de mine, mă simt stingher în colțul de lume ce mi-a fost lăsat ca singur areal pentru viața aceasta.
    Eliberarea are cumva culoarea vântului?
    Durerea este roșie precum floarea de mac ițită în marginea drumului, printre bălarii și spini!

    Apreciază

    Răspunde
  4. racoltapetru6

    Și dacă mi s-au întâmplat, ce pot să fac decât să sper și eu în eliberare? Dar să fie lină, ca o adiere de vânt prietenesc, pentru că schimbările radicale nu-mi priesc, oricât ar fi de benefice.
    Săru-măna pentru macul oferit! 🙂

    Apreciază

    Răspunde
  5. succesulpe

    Orice ti s-ar intampla, nu uita ca exista un astazi. Niciodata nu este tarziu sa repari ce a fost stricat candva din neatentie. Asa se face ca uneori auzi ca esti cel mai bun lucru care i s-a intamplat cuiva in viata. Acel om isi traieste cu adevarat, ziua lui 🙂

    Apreciază

    Răspunde
  6. Andreotti

    Și eu sunt un mac stingher într-o mare de ciulini. Știu, nu te liniștește proximitatea mea în lanul mare.
    Invizibilitatea mi-o doresc a fi a doua mea natură. Aripi? În fiecare zi mi le doresc. Eliberarea e încă departe. Nu știu ce culoare are. Nu încă.

    Apreciază

    Răspunde
      1. Aliosa

        Multumesc pentru vizita, Doina ! 🙂
        Ai ratat aniversarea,
        dar mi-ai dat imbratisarea ! 🙂
        Zambetul ce tu la-i pus,
        cafeluta savurata
        si-altele ce nu le-ai spus
        imi fac seara minunata !! 🙂 🙂
        O seara minunata si tie !!! 🙂 🙂 🙂
        Cu stima,
        Aliosa.

        Apreciază

        Răspunde
      1. ernstblumenstein

        vielen Dank Doina, was für ein schöner Name! Ich hoffe, ich kann zukünftig Beiträge von Dir übersetzen danke…
        auch Dir eine gute Zeit 🙂 Ernst

        ich hoffe Du verstehst es :
        Vă mulțumesc Doina, ce nume frumos! Sper să pot traduce mesajele viitoare de la tine multumesc …
        de asemenea, un moment bun

        Apreciază

        Răspunde

Grăiește, nu-i bai!