(I)Logic

Ce fantasmă ți-ar putea stăpâni bruma de minte și te-ar îndemna să uiți că tot ceea ce cuiva îi priește ție îți prisosește? Doar din dragul de a savura momentul în care conștientizezi că ai mai încălcat o regulă? Doar din nevoia de a-ți contempla pseudo-zâmbetul de satisfacție?

De ce? De ce-ai alege să furi crâmpeie de vise? Personalizate fiind, nu te-ar îmbrăca nicicum. Ai realiza că o mânecă ți-e prea scurtă… că gulerul te cam strânge… Probabil cel puțin un nasture s-ar desprinde și s-ar rostogoli în cel mai îndepărtat ungher. Poate sub divan. Tu n-ai putea încape acolo să-l recuperezi, nu? Ce te-ai face atunci?!

Ai reconstrui fiecare fărâmă de vis bucată cu bucată și-apoi, într-o primă fază, ți-ai privi admirativ în oglindă opera? Vei constata probabil în secunda imediat următoare că te afli în mijlocul unuia din visele tale, vis pastelat în alte culori, poate nu tocmai pe gustul tău. Cum ai reacționa? Ți-ai schimba gusturile sau ai arunca pur și simplu visul la gunoi?

Nu ți s-ar iți în minte instant cuvântul irosire? Timp… răbdare… culori…

Dacă ți s-ar pune în palmă una din comorile oarecare probabil ai refuza-o cu o politețe exagerată, amintind că aproape nimic nu îți lipsește. Și-atunci… De ce-ai alege să furi crâmpeie de vise? Doar pentru a-ți prepara din vreme în vreme cafeaua cu apă de mare?

Uite…  Poți presăra la nevoie picul de nisip și-o poți servi eventual direct din scoică. Picătură cu picătură. Poate așa-ți vei aminti într-un final cine este adevăratul dușman al binelui…

Bonus

53 de gânduri despre „(I)Logic

  1. racoltapetru6

    Mă feresc pe cât pot să irosesc sentimente sau lucruri și detest când vă că alții o fac. Îmi place visul meu și nădăjduiesc să-i văd pe toți mulțumiți de al lor, fără să atenteze la cel care li se pare mai promițător. Atunci ar fi și al meu mai minunat. Logic, nu?

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde
  2. zurbagiul

    Regret supărarea ce ți s-a așternut drept covor în față. Ți-aș lua visul, să-i redau aspectul inițial, să-l poți avea neștirbit de nimic!
    Am încercat sa mă așez și în postura persoanei pe care o cerți. Dar eu cred că viața se vede diferit de la niveluri diferite.
    Nu, nu este drept să încerci a fura sau a schimba nici un crâmpei de vis care nu-ți aparține!
    Uneori, nici cu visele proprii nu știi cum să procedezi, dacă îți pare că un colțișor nu se mai potrivește bine!

    Să-ți fie visele împlinite integral, chiar dacă unii ți le vor schimbate!
    Să ai o zi frumoasă! 🙂

    Apreciază

    Răspunde
    1. Bursucel Autor post

      E doar o pală de mâhnire, Zurbagiule. Am așternut din cauza ei doar o simplă expunere izvorâtă dintr-o analiză simplistă și de bun-simț.
      Cum să-ți mulțumesc pentru urările-ți frumoase? Ți-ar prinde bine un ceva verde? good luck

      Apreciază

      Răspunde
      1. zurbagiul

        Tocmai mâhnirea nu-i bine să apară atunci când visele se înfiripă, căci uneori este destul o clipă și ele se destramă în neant!
        Mulțumesc! Cui nu i-ar prinde bine un astfel de verde? 😉

        Apreciază

        Răspunde
    1. Bursucel Autor post

      Ei, Potecuță, dacă n-aș cunoaște marfa nici nu mi-aș obosi mintea. Mi-aș spune că mai mult nu am ce cere și mi-aș îndrepta atenția oriunde altundeva.
      Pot să înțeleg că prietenia adevărată presupune grijă, dar mi-e greu să accept că în numele grijii unii își pot atribui drepturi închipuite. Se pare că grija asta întunecă uneori minți luminate și tare-i păcat…

      Apreciază

      Răspunde
  3. rogrm

    Bună să-ți fie seara Bursucel ! Apropo de perlă… fir de nisip, se spune și că perla este un simbol al curăţiei. Ea reflectă toate culorile curcubeului ROGVAIV: Realizare, Onestitate, Grabnic în facerea binelui, Vindecare prin iubire și veselie, Ascultare prin receptivitate, Intuiție prin viziune, Virtuți. Toate cele bune !

    Apreciază

    Răspunde
  4. papagigli

    Scoici, Cehov si-o verigheta! Care-o fi semnificatia? In mod sigur nu e vorba de Cehov, doctorul, ci de dramaturg. Sa fie oare „Cererea in casatorie”, sa fie oare „Nunta” sau poate „Cintecul lebedei”? In fine, nu stiu si nu vreu sa speculez, pentru ca cel mai timpit lucru e sa vorbesti in necunostiinta de cauza, dar m-a frapat un amanunt.
    Nu cumva asteptarile tale sunt exagerate de la o „bruma de minte”? Asta pe de-o parte, iar pe de alta, nu mi te-as fi putut imagina partenera unei minti inguste. Dar, again, poate am citit eu mai mult decit ai scris, caz in care imi cer scuze.

    Apreciază

    Răspunde
    1. Bursucel Autor post

      Prefer să tac, să nu mai isc și alte discuții inutile. Spun doar că nu pot rămâne în papucii proprii când realizez că, dând un deget cuiva, mă trezesc că mi se flutură pe sub nas un potențial act de proprietate pe toată mâna. Nu e corect…

      P.S. Ai intuit bine, Papa, n-am cum să rezist lângă o minte îngustă. Sau lângă una instant îngustată. 🙂

      P.P.S. Dintre toate piesele enumerate de tine Cererea în căsătorie a lui Cehov mi-e tare dragă… ca și Cameleonul… sau Ursul… 😉

      Apreciază

      Răspunde
  5. Oana

    Am citit de multe ori postarea asta a ta… şi nu îţi spun câte gânduri mi-au trecut prin minte… inclusiv despre „mai binele” – duşman continuu al binelui…
    Dacă-mi dai voie, te îmbrăţişez… cum pot, aici, în casa ta curată.

    Apreciază

    Răspunde

Grăiește, nu-i bai!