Din prea mult drag…

Despre Grigore Vasiliu Birlic se putea bănui ce va ajunge în viață: actor de mare talent. O simplă grimasă în liniștea deplină a orei și toată clasa izbucnea în hohote de râs, dând peste cap lecția… Observațiile pe care le primea erau făcute cu înțelegere. Profesorii aveau intuiție, îl și vedeau pe marile scene, în roluri ce puteau face epocă. Uneori, Birlic ajungea pe mâna directorului George Stino, care-l făcea „săcătură”. Voia să-i dea câteva vergi, dar făptașul se băga sub masă.

                                                     Eugen Dimitriu, Orașul Muzelor

De săptămâna trecută mi-s la favorite în playlist Bădăranii și Bubico. ambele avându-l ca protagonist pe Grigore Vasiliu Birlic. Recunosc – prioritate o are mai nou Bubico, mai ales pentru chicotelile pe care mi le iscă Maestrul. Și pe chicotitul ăsta merge de minune învățatul! Că da, îi musai să trec așa cum îmi place mie peste testul pe care-l voi avea sub nas miercuri.

Azi, în toiul chicotitului, mi-a trecut prin minte să aflu nici mai mult, nici mai puțin Cu cine o fi fost însurat Birlic? Da’ copii o fi avut? Și ce s-o fi ales de ei? 😕 Ei da, recunosc, nu-s nici pe departe întrebări demne de încălzirea globală, da’ pe mine mă ardea teribil curiozitatea și… N-o mai lungesc – uite-așa am aflat eu că azi, 14 februarie, se împlinesc fix 46 de ierni de la trecerea în neființă a Asului. Fix-trecute… Mai mult nu spun. Doar am speranța că Dincolo să-i fie mai bine. E imposibi să nu-i fie pe plac Bunului… Și las  – cu și fără regret în același timp – zâmbetele de azi unui Om Mare de ieri. 🙂

13 gânduri despre „Din prea mult drag…

  1. Mugur

    Recunosc, n-am știut ca azi… Mi-ai spus tu. Și am lăsat în derulare filmul, ca să-ți răspund chemării de zâmbet și lumină pentru cel ce ne-a fost… Birlic.
    Mi-ai adus aminte și de unul dintre primele filme, „Directorul nostru”, film de-odată cu mine aș spune, film ce i-a adus lui Jean Georgescu interzicerea.

    Apreciază

    Răspunde
      1. Mugur

        Trebuie să-ți dau dreptate, aceasta este varianta cu care „m-am născut” aș spune, cea care îmi bucura urechile pe vremea când radioul îmi umplea serile. Îl și evidențiază pe Birlic în întregul talentului său, nu numai de actor, ci și de „povestitor”.

        Apreciat de 1 persoană

        Răspunde
  2. Aliosa

    ” Din prea mult drag” ……………
    trec mereu prin casauta-ti virtuala
    stand sfios adesea-n prag
    asteptand sa iesi putin afara
    pentru-o vorba buna
    sau chiar una de ocara ……..
    Dar nu ai timp de mine
    iar eu nu stiu de ce
    ma tratezi cum nu se cuvine
    de parc-as fi …………..
    Weekend placut ! 🙂
    Aliosa.

    Apreciază

    Răspunde

Grăiește, nu-i bai!